maandag 11 februari 2013

DUIVELS LEKKERE KIP

 
Benodigdheden

4 / 5 Kipfilets, in stukjes gesneden
8 el Tomatenketchup
8 el Ketjap manis
8 el Azijn (oorspronkelijke recept) - ik doe er 5 lepels in.
1 tl Sambal oelek
1 tl Sambal brandal
1 tl Sambal manis
(Als alternatief neem ik altijd 2 / 3 tl Sambal badjak, in plaats van de drie bovengenoemde sambals)
1 zakje Nasikruiden
2 Uien, gesneden
2 el Olie (wok olie is hier heel lekker bij!)
250 gr Champignons, in plakjes gesneden
3 el Pindakaas
Scheut room / melk

  • Meng de gesneden kip met de ketchup, ketjap, azijn, sambal en 1 gesneden ui
  • Voeg de nasikruiden toe
  • Minimaal 2 tot 3 uur marineren in koelkast
  • 2e ui fruiten in de olie, vlees toevoegen en bruin bakken
  • half uur laten sudderen op een laag vuurtje
  • Champignons toevoegen, 15 minuten sudderen
  • Op het allerlaatst de pindakaas en een scheut room of melk erbij
Lekker met nasi of witte rijst, boontjes en kroepoek!!
Het vlees is lekker pittig, maar niet te pittig. De marinade lijkt een vreemde combinatie met ketchup en azijn,maar zo de moeite waard!

Aanvulling:
Nasi en het kipprutje over? Invriezen als compleet hapje!



Bron: Recept uit een weekfolder van de BvdH.

Geen opmerkingen: