Benodigdheden
Een pakje boter (250 gr), zacht
250 gr zelfrijzend bakmeel
300 gr rozijnen
200 gr witte basterdsuiker
2 pakjes vanillesuiker
4 eieren
Scheut rum of rum-aroma
Tulband vorm (ik gebruik een siliconen 'roos' vorm)
Eventueel versiering / glazuur ter decoratie
- Schenk een scheutje rum over de rozijnen indien je met rum gaat werken en roer dit goed door
- Verwarm de oven voor op 180 gr (bij een hete-lucht oven.)
- (160 gr bij een electrische oven)
- Mix de in stukjes gesneden boter met de suikers in een kom
- Mix een voor een de eieren erdoor
- Zeef het zelfrijzend bakmeel erdoor en mix het beslag
- Schep de rozijnen er door heen
- Indien je met rum-aroma werkt, voeg een paar druppels aroma toe aan het beslag
- Schep het beslag in een ingevette vorm
- Zet de vorm in het midden van de oven, ongeveer 60 minuten.
- (Afhankelijk van het soort oven, tussendoor even prikken met een sateprikker om te zien of de cake gaar is).
- Ik heb de blaadjes van de 'roos' versierd met suikerglazuur (poedersuiker en water) en er hartjes op gelegd van suiker en chocolade en er nog wat poedersuiker over heen gestrooid.
Je kunt als extraatje ook sukade door het beslag heen doen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten