zondag 10 februari 2013

Rozijnentulband di Mama





Benodigdheden
Een pakje boter (250 gr), zacht
250 gr zelfrijzend bakmeel
300 gr rozijnen
200 gr witte basterdsuiker
2 pakjes vanillesuiker
4 eieren
Scheut rum of rum-aroma
Tulband vorm (ik gebruik een siliconen 'roos' vorm)
Eventueel versiering / glazuur ter decoratie

  • Schenk een scheutje rum over de rozijnen indien je met rum gaat werken en roer dit goed door
  • Verwarm de oven voor op 180 gr (bij een hete-lucht oven.)
  • (160 gr bij een electrische oven)
  • Mix de in stukjes gesneden boter met de suikers in een kom
  • Mix een voor een de eieren erdoor
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel erdoor en mix het beslag
  • Schep de rozijnen er door heen
  • Indien je met rum-aroma werkt, voeg een paar druppels aroma toe aan het beslag
  • Schep het beslag in een ingevette vorm
  • Zet de vorm in het midden van de oven, ongeveer 60 minuten.
  • (Afhankelijk van het soort oven, tussendoor even prikken met een sateprikker om te zien of de cake gaar is).
  • Ik heb de blaadjes van de 'roos' versierd met suikerglazuur (poedersuiker en water) en er hartjes op gelegd van suiker en chocolade en er nog wat poedersuiker over heen gestrooid.
Aanvulling:
Je kunt als extraatje ook sukade door het beslag heen doen!

Geen opmerkingen: