Ingredienten
- 600 gr runderlappen in blokjes gesneden
- 2 rode paprika's, in stukjes
- 2 theelepels sambal
- 4 rode uien, elke ui in 8 parten snijden
- 75 gr boter
- 1 tl kruidnagelpoeder
- 1 tl tijm
- 2 el tomatenpuree
- 1/8 ltr slagroom
- 1 vleesbouillon tablet
- Verwarm de oven voor op 160 gr C.
- Verhit de boter in een braadpan
- Braad het vlees aan
- Kruiden toevoegen
- Groenten toevoegen en 4 minuten meebakken
- Sambal toevoegen en alles goed omscheppen
- Tomatenpuree, 3 dl water, slagroom en het bouillontablet verkruimeld toevoegen
- Meng alles weer goed door en breng het prutje aan de kook
- Giet het over in een ovenschaal en dek af met folie
- Laat het in het midden van de oven 3 uur lang garen
Met rijst en sla / boontjes is dit lekker! Het is lang geleden dat we dit gegeten hebben bij Jolanda, maar het was erg lekker en dus zeker de moeite waard om te delen!
Bron: van Jolanda!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten