Benodigdheden:
- 80 gr zachte boter
- 110 gr suiker
- 100 gr Griekse yoghurt
- 2 eiwitten
- 1 el bakpoeder
- 100 gr bloem, gezeefd
- 250 gr frambozen
- taartvorm (doorsnede 20 cm ongeveer)
Maken:
- Oven voorverwarmen op 180 gr C.
- Taartvorm invetten en een klein beetje bloem er op strooien
- Zachte boter met 50 gr suiker tot een creme roeren
- Meng de creme met de yoghurt, eiwitten, bakpoeder en bloem tot een beslag/deegje.
- Doe het beslag in de bakvorm
- Duw de frambozen in het deeg ( Ik stop de frambozen in cirkels in het beslag, staat mooi)
- Bestrooi de cake met de rest van de suiker
- Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven
Dit is een fris-zuur taartje, maar zo heerlijk! (En snel te maken!)
Bron: Ik meen dat dit receptje lang geleden in het A.D. heeft gestaan....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten