donderdag 11 juli 2013

FRISSE FRAMBOZENCAKE
Benodigdheden:

  • 80 gr zachte boter
  • 110 gr suiker
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 2 eiwitten
  • 1 el bakpoeder
  • 100 gr bloem, gezeefd
  • 250 gr frambozen
  • taartvorm (doorsnede 20 cm ongeveer)

Maken:
  1. Oven  voorverwarmen op 180 gr C.
  2. Taartvorm invetten  en een klein beetje bloem er op strooien
  3. Zachte boter met 50 gr suiker tot een creme roeren
  4. Meng de creme met de yoghurt, eiwitten, bakpoeder en bloem tot een beslag/deegje.
  5. Doe het beslag in de bakvorm
  6. Duw de frambozen in het deeg ( Ik stop de frambozen in cirkels in het beslag, staat mooi)
  7. Bestrooi de cake met de rest van de suiker
  8. Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven

Dit is een fris-zuur taartje, maar zo heerlijk! (En snel te maken!)

Bron: Ik meen dat dit receptje lang geleden in het A.D. heeft gestaan....

Geen opmerkingen: