donderdag 11 juli 2013

HAM CHAMPIGNON TAART

Benodigdheden:
  • Roomboter bladerdeeg, (ongeveer 5 a 6 blaadjes), ontdooid
  • Klein beetje paneermeel
  • Hamplakjes (1 of 2 pakjes, ligt eraan hoe 'gevuld' je de taart wil hebben), gesneden
  • 1 rode paprika, gesneden
  • 1 bak champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/8 liter slagroom
  • theelepel mosterd
  • 4 el bloem
  • peterselie
  • majoraan
  • paprikapoeder
  • peper, zout
  • ingevette ovenschaal

  1. Oven voorwerwarmen op 200 gr C.
  2. Ovenschaal bekleden met bladerdeeg (ook de randen)
  3. Klein beetje paneermeel op de bodem strooien (voor evt. overtollig vocht)
  4. Ui, paprika, champignons 5 min. bakken in een pan (in olie of boter, wat je voorkeur heeft)
  5. Ham, zout, peter erdoor.
  6. Klein beetje peterselie en majoraan er doorheen (naar smaak)
  7. Mosterd en paprikapoeder (naar smaak) er doorheen.
  8. In laten koken, zonder deksel (enkele minuten)
  9. In een aparte kom de slagroom en de bloem tot een glad papje roeren en daarna toevoegen aan het groente-ham mengsel
  10. Mengsel even aan de kook brengen, het zal 'inkoken' (indikken)
  11. Schep het mengsel in de ovenschaal
  12. Zet de schaal ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven.

Heerlijk met een frisse salade van little gem, roma tomaten, pijnboompitten (geroosterd) en wat vlokken grana padano (italiaanse kaas)


Bron: Dit recept maakte mijn moeder vroeger al, dus geen flauw idee waar het vandaan komt!

Geen opmerkingen: