Benodigdheden:
- Roomboter bladerdeeg, (ongeveer 5 a 6 blaadjes), ontdooid
- Klein beetje paneermeel
- Hamplakjes (1 of 2 pakjes, ligt eraan hoe 'gevuld' je de taart wil hebben), gesneden
- 1 rode paprika, gesneden
- 1 bak champignons, in plakjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1/8 liter slagroom
- theelepel mosterd
- 4 el bloem
- peterselie
- majoraan
- paprikapoeder
- peper, zout
- ingevette ovenschaal
- Oven voorwerwarmen op 200 gr C.
- Ovenschaal bekleden met bladerdeeg (ook de randen)
- Klein beetje paneermeel op de bodem strooien (voor evt. overtollig vocht)
- Ui, paprika, champignons 5 min. bakken in een pan (in olie of boter, wat je voorkeur heeft)
- Ham, zout, peter erdoor.
- Klein beetje peterselie en majoraan er doorheen (naar smaak)
- Mosterd en paprikapoeder (naar smaak) er doorheen.
- In laten koken, zonder deksel (enkele minuten)
- In een aparte kom de slagroom en de bloem tot een glad papje roeren en daarna toevoegen aan het groente-ham mengsel
- Mengsel even aan de kook brengen, het zal 'inkoken' (indikken)
- Schep het mengsel in de ovenschaal
- Zet de schaal ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven.
Heerlijk met een frisse salade van little gem, roma tomaten, pijnboompitten (geroosterd) en wat vlokken grana padano (italiaanse kaas)
Bron: Dit recept maakte mijn moeder vroeger al, dus geen flauw idee waar het vandaan komt!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten