maandag 23 september 2013

SPAANSE AARDAPPELTORTILLA UIT DE OVEN


Ingredienten:
 -5 eieren
-100 gr geraspte kaas
-2 a 3 eetlepels pijnboompitten
-3 uien, grof gesneden
-100 ml slagroom
-zout/peper
-verse peterselie 1 el
-500 tot 600 gram krieltjes (uit het koelvak), in stukjes gesneden met het grote koksmes
-Korianderpoeder 1 tl
-Paprikapoeder 2 tl
-Knoflookpoeder 2 tl of een vers teentje knoflook uitgeknepen
-Halve rode paprika, in stukjes gesneden
-Olijfolie

Ovenschaal
Oven voorverwarmen op 200 gr C.

Bereiding:
  1. De in stukjes gehakte krieltjes bak je samen met de grof gehakte uien en fijn gesneden paprika in een scheut olijfolie in de pan
  2. Voeg de knoflook, korianderpoeder, paprikapoeder toe
  3. Voeg peper en zout naar smaak toe
  4. Bak het mengsel ongeveer 5 tot 7 minuten
  5. Klop ondertussen de eieren los met de room en de peterselie
  6. Schep het aardappelmengsel over in de ovenschaal
  7. Voeg het eimengsel toe en meng het met het aardappelmengsel
  8. Strooi de kaas erover en daarna de pijnboompitten
  9. Zet het ongeveer 20-25 minuten in de oven
Wil je de tortilla pittiger, voeg nog chili uit de chilimolen toe!

Dit gerecht is koud ook heerlijk om te eten. (Makkelijk om voor een verjaardag een grote schaal een dag van te voren vast te maken en koud te serveren)

Lekker om te combineren met kipstukjes (gepaneerd in 1 deel normaal paneermeel en 1 deel kruidenpaneermeel), vers stokbrood met knoflookboter, olijven in knoflookolie, tomatensalade met ui of een groene salade en uiteraard een lekker wijntje erbij.

Smakelijk!

Bron: meerdere recepten op internet bekeken, daarna mijn eigen draai er aan gegeven.

Geen opmerkingen: