vrijdag 13 september 2013

Tegenwoordig maken veel mensen hun pizza zelf. Wij ook. Gewoon, omdat je zo lekker kunt combineren met smaken. Daarbij is het ook heel leuk voor kinderen om hun eigen pizza te versieren.
Daarbij moeten we niet de basis van de pizza vergeten, de pizzasaus.
Uiteraard kun je gewoon een kant en klare passata gebruiken die je op smaak maakt met kruiden, maar ook erg lekker is je zelfgemaakte pizzasaus. Deze kun je in porties invriezen zodat je altijd wat op voorraad hebt!
 
Ik maak deze saus met regelmaat en het blijft een feest om deze te ruiken en te proeven als íe klaar is!
 
ARAANS PIZZASAUS


 
INGREDIENTEN
- 3 blikken gepelde tomaten (pomodori pelati)
- 2 flinke knoflooktenen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 2 uien, fijngesneden
- Oregano
- Peper, zout
- Chilipeper
- Snufje suiker
- Scheut olijfolie
- Peterselie, Bieslook (vers of diepvries)

Een koekepan
Een kookpan
Een staafmixer


BESCHRIJVING
  1. Verhit de olijfolie in de koekepan
  2. Voeg de uien en de knoflook toe en fruit deze met peper, zout en een vleug chilipeper een aantal minuutjes.
  3. Open de blikken tomaten en doe deze in de normale pan en zet het vuur zachtjes aan
  4. Voeg het uienmengsel toe
  5. Voeg oregano (2 theelepels) en een beetje peterselie en bieslook toe
  6. Voeg een snufje suiker toe
  7. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken
  8. Pureer het tomaten-ui-mengsel met de staafmixer en voeg nog een beetje peterselie toe voor de kleur
  9. Ruik, proef en geniet. Voeg peper/zout/kruiden toe indien dit nodig is.
De saus kan dus heel goed worden ingevroren en mocht je een potje saus uit de vriezer halen en het is te weinig, dan kun je er passata bij doen om een grotere hoeveelheid te maken.

BRON: Een combinatie gemaakt van internetrecepten en eigen ingeving....

Geen opmerkingen: